Weinig ‘bekeravontuur’ voor Telstar: Witte Leeuwen onderuit tegen amateurs van GVVV

Teleurstelling bij Telstar na uitschakeling voor de KNBV-beker door GVVV
Teleurstelling bij Telstar na uitschakeling voor de KNBV-beker door GVVV
Foto: Dennis Gouda
VEENENDAAL / VELSEN / HAARLEM – Beleefde Telstar afgelopen weekend nog de euforie van de overwinning in blessuretijd tegen TOP Oss, na gisteravond zijn de mannen van Mike Snoei weer helemaal terug met beide benen op de grond na de beschamende nederlaag tegen tweededivisionist GVVV uit Veenendaal. Daarmee is het bekertoernooi voor de Velsenaren alweer verleden tijd nog voordat het goed en wel was begonnen.

(foto’s: Dennis Gouda)

Ruim 1500 toeschouwers waren op deze ‘natte’ avond naar Sportpark Panhuis gekomen, het overgrote merendeel in de hoop dat hun ‘blauwhemden’ voor een verrassing zouden zorgen tegen Telstar. Het was hoop die lang in leven bleef, want de wedstrijd leverde niet al te veel kansen op. Zoals verwacht voerden de Velsenaren wel de boventoon, maar wisten het veldoverwicht niet in doelpunten om te zetten.

In de eerste helft ging de grootste dreiging uit van middenvelders Alex Plat en Tom Overtoom. Met meerdere afstandsschoten waren ze dicht bij een openingstreffer. Maar ook GVVV was niet kansloos. Zo kwam Mart de Jong oog in oog te staan met Telstar-doelman Joey Houweling, maar verprutste de kans door de bal niet goed aan te nemen.

Na rust was het Eddahchouri die voor Telstar zo’n beetje de beste kans van de wedstrijd kreeg. Hij schoot van dichtbij over het doel na een voorzet van Overtoom. En ook Gravenberch dwong GVVV-doelman Jan van Willige tot een katachtige reflex om de bal uit het doel te houden.

De grootste kans voor GVVV was voor Byron Burgering die een kwartier voor tijd de verdediging van Telstar eruit liep, maar faalde in de afronding. Het was het startschot voor een sterke eindfase voor de thuisploeg die uiteindelijk in de 89e minuut resulteerde in de beslissende 1-0 voor de thuisploeg van de voet van Jonathan Vergara Berrio.

Euforie bij de ‘blauwhemden’ van GVVV

Ook de ‘Koninklijke buren uit Haarlem’ onderuit
Voor Telstar is daarmee het bekertoernooi alweer voorbij, wat overigens ook geldt voor ‘de buren uit Haarlem. De Koninklijke HFC mocht op eigen veld aantreden tegen Go Ahead Eagles, de verrassende huidige nummer 5 van de Eredivisie. Vooraf ogenschijnlijk een kansloze expeditie voor de Haarlemmers. De praktijk bleek anders want de wedstrijd mondde uit in een uitputtingsslag met kansen voor beide ploegen.

De euforie op het sportpark aan de Spanjaardslaan bereikte z’n hoogtepunt toen de Koninklijke in de 88e minuut op 1-0 kwam door een doelpunt van Yassine Bouchnafa. Euforie die echter niet lang zou duren, want 4 minuten later, in de 90e minuut, zorgde Gerrit Nauber voor de gelijkmaker en stelde daarmee de verlenging veilig.

Die verlenging bleek voor de amateurs van de Koninklijke een brug te ver. Nadat eerste HFC’er Xander van den Berg na een zware overtreding heet veld moest verlaten maakte Victor Edvardsen al snel de de 2-1. In de tweede helft van de verlenging maakte Sylla Sow er 3-1 van. In de slotminuut was het nog een keer raak voor Go Ahead via Thibo Baeten: 1-4. Daarmee was HFC een ervaring rijker en een illusie armer.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van de wedstrijd GVVV – Telstar en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Hieronder een foto-impressie van de wedstsrijd GVVV – Telstar. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van fotograaf Dennis Gouda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen