Terug in de tijd in Café De Zon

Ken Besuijen
Ken Besuijen
Foto: Sascha van der Spek

WIJK AAN ZEE – In Café De Zon in Wijk aan Zee gaat men op 24 november meer dan honderd jaar terug met een bijzondere voorstelling over Mille Colonnes.

‘Mille Colonnes’ op het Rembrandtplein was het café waar rond 1900 alle schrijvers, kunstenaars en podiumartiesten bijeen kwamen.

Het Feest der Poëzie is de bedenker van de voorstelling en nodigt iedereen uit voor een kroegavond van rond 1900 zoals die op de Nes en op het Rembrandtplein beleefd kon worden. Tijdens de voorstelling in De Zon brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder anekdotes van en over het kroegleven van de Tachtigers, de beroemde dichters en schrijvers die in de jaren 1880 en 1890 de Nederlandse literatuur vernieuwden.

Vooral horen we kleinkunstliederen van rond 1900, zoals het bekende ‘Mensch durf te leven’ van Dirk Witte, maar ook veel onbekende pareltjes. Onze musici Edwin Paarlberg (piano) en Ken Besuijen (zang) brengen de kroeg- en variétéliedjes zoals de Tachtigers die gehoord zouden hebben.

De voorstelling begint om 20:30. De toegang is gratis. Reserveren is gewenst. Kaarten kunnen worden besteld via cafédezon.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen