Beverwijk op zoek naar nieuwe Stadsdichter

De huidige Stadsdichter van Beverwijk Mattijs Reinen tijdens zijn voordracht in Café Camille vorig jaar.
De huidige Stadsdichter van Beverwijk Mattijs Reinen tijdens zijn voordracht in Café Camille vorig jaar.
Foto:

BEVERWIJK – Op donderdag 14 december vindt in Café Camille de Stadsdichterverkiezing 2024 plaats. Vanaf 21.15 uur kan iedereen, ongeacht ervaren of beginnend plezierdichter, meedoen.  Behalve deelnemers zijn deze avond ook niet-dichtende poëzieliefhebbers als toehoorder meer dan welkom.

De winnaar van de Stadsdichtersverkiezing krijgt behalve de ‘eeuwige roem’ de opdracht mee om in 2024 in totaal zes stadsgedichten aan te leveren. Deze worden online en in kranten gepubliceerd. Het gaat dan om gedichten over Beverwijk en Beverwijkse zaken en met oog voor actuele Beverwijkse kwesties. Mild of kritisch, dat is aan de nieuwe Stadsdichter.

Doe je mee? Leuk!
Deze keer is dit de opdracht: Schrijf een lofzang op én een hekeldicht over Beverwijk of iets (typisch) Beverwijks. Donderdag de 14e draag je ook een of beide van jouw inzendingen voor, want je voordracht weegt ook mee bij de beoordeling.

Stuur je inzendingen onder vermelding van je naam en telefoonnummer uiterlijk zondag 10 december vóór middernacht (latere inzendingen dingen niet mee) per e-mail aan Jan ([email protected]). Bij voorkeur als bijlage in Word. Na ontvangst ontvang je een bevestiging per e-mail.

De organisatie is in handen van Bibliotheek IJmond Noord, in samenwerking met café Camille.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen