Schaak-grootmeesters  voetballen bij Telstar en jeugd uit de regio speelt schaaksimultaan

Foto: Wim Meijer Fotografie

VELSEN ZUID – Noem het gerust een traditionele middag in het stadion van Telstar dat jaarlijks het podium vormt voor een voetbalwedstrijd van topschakers van het Tata Steel Chess Tournament en tevens voor de scholieren schaaksimultaan.

De traditionele schaak-voetbalwedstrijd tussen een delegatie van de topschakers van het Tata Steel Chess Tournament gemixt met spelers en speelsters van Telstar liep vanmiddag uit op een waar doelpuntenfestijn geworden. Uiteraard speelde wit (van teamcaptain en Junior wereldkampioen schaken Marc ‘Andria Maurizzi) tegen zwart (van teamcaptain en ook topschaker en politicus Loek van Wely).

Maurizzi leidde zijn team met twee prachtige goals in de eerste helft naar een 6-4 overwining. Andere ‘schaakdoelpunten’ werden gemaakt door topschakers Praggnanandhaa, Leon Luke Mendonca, Salem Saleh en Loek van Wely.
Klik HIER voor meer foto’s van de voetbalontmoeting van de schaakgrootmeesters met de Telstar-selectie.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd eerst even tijd ingeruimd voor groepsfoto’s met ook alle jeugdige schakertjes samen met de voetballers en voeetbalsters van Telstar en de schaakgrootmeesters (klik voor de groepsfoto’s op bovenstaande link)

Scholieren schaaksimultaan
En dan was er dus ook de schaaksimultaan van basisscholieren en schaakverenigingen uit de regio Velsen. Zij speelden tegen schaakprofessionals Hans Böhm, Jop Delemarre en Stefan Kuipers.  Iedereen verdiende een medaille en had een geweldige middag.

Hieronder een kleine foto-impressie van de schaaksimultaan (klik HIER voor meer foto’s):

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen