Zondagochtend kans op ijzel, maandagochtend zware windstoten

Foto: Pixabay

Het KNMI waarschuwt dat het zondagochtend in de noordelijke helft van het land glad kan worden door lichte winterse neerslag. Bovendien moet heel het land vanaf zondagavond laat tot halverwege de maandagochtend rekening houden met zware windstoten. Die windstoten komen uit zuidwestelijke richting en kunnen aan de kust een snelheid van 100 tot 110 kilometer per uur bereiken.

(ANP / Weeronline / Nieuws.nl)

Weeronline meldt dat er zondagochtend kans is op ijzel doordat het gaat dooien en er mogelijk lichte (mot)regen valt op een bevroren ondergrond. In de loop van de zondag loopt de temperatuur op en ook de wind neemt dan toe doordat storm Isha richting Nederland trekt.

Het hoogtepunt van de storm is maandag tijdens de ochtendspits, meldt Weeronline. “Er trekken dan ook regenzones over het land. Houd er dus rekening mee dat het erg druk in de spits kan worden.”

En dan nog een bijzonderheid: maandag vliegt de temperatuur plotseling omhoog. Mogelijk sneuvelt ook het warmterecord voor 22 januari, aldus de weerdienst. Dat record staat nu nog op 12,2 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen