Lokale omroepen IJmond informeren raadsleden over plannen vorming streekomroep

IJMOND – Afgelopen woensdagavond zijn de 4 lokale omroepen van de IJmond  samengekomen in het Gemeentehuis in Heemskerk om raadsleden uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen te informeren over hun plannen voor het vormen van één streekomroep.

Het is een landelijk verschijnsel dat lokale omroepen zullen (moeten) gaan samenwerken. Op dit moment zijn er landelijk zo’n 280 lokale omroepen. Deze zullen in 2025 moeten opgaan in 80 streekomroepen. De intentie is om door minder kleinschaligheid de professionaliteit van de omroepen te verbeteren en ook beter de kosten te kunnen beheersen.

Op dit moment kent de IJmond 4 lokale omroepen, te weten: IJmond Nieuws, RTV Heemskerk, Radio Beverwijk en RTV Seaport. Deze omroepen kijken nu hoe zij de krachten kunnen gaan bundelen om tot één (nóg) professionelere streekomroep te komen.

Tijdens de bijeenkomst in het Gemeentehuis in Heemskerk werden de plannen uit de doeken gedaan. Uiteraard was IJmond Nieuws daarbij en maakte bijgaande reportages met interviews met de voorzitters van de verschillende lokale omroepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen