Bomen redden en gratis uitdelen in Beverwijk en Heemskerk

Scouts van Admiraal van Kinsbergen
Scouts van Admiraal van Kinsbergen
Foto: IJmond Nieuws - aangeleverd

BEVERWIJK/HEEMSKERK – Deze zaterdag hebben we weer met vrijwilligers zaailingen geoogst in Beverwijk. Samen met de groep van de Scouts van Admiraal van Kinsbergen zijn er ruim 400 zaailingen en stekken naar de hub gegaan! Die staat daar klaar om gratis uit te delen op onze uitdeeldagen.

(bron: IJmond NIeuws)

In Heemskerk aan de slag samen met de Hartekampgroep
Op woensdagochtend 7 februari gaan we in de Jean Monnetstraat oogsten samen met team Groen&Doen van de Hartekampgroep. Aanmelden voor deze ochtend via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2042.

Op zaterdag 10 februari gaan we oogsten in de plantsoenen van de Beneluxlaan en Luxemburglaan. We mogen dan ‘s middags bij de Hartekampgroep ons broodje eten en mogelijk komen er ook nog wat bewoners helpen. Aanmelden via: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1597.

Iedereen die komt helpen, mag gelijk boompjes meenemen en de overige zaailingen worden opgeslagen om op 24 februari in Beverwijk en 2 maart in Heemskerk uit te delen. Ervaring is niet nodig en een deel van de dag aansluiten is ook mogelijk.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin
Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.

De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur. Schrijf nu in voor een tijdsblok op de uitdeeldag op 24 februari in Beverwijk via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1599 of op 2 maart in Heemskerk via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1600. Vol is vol!

Meer informatie bij Marijke Twisk [email protected] of 06-17596645

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen