Koningsdag Beverwijk: nat begonnen, en later op het Stationsplein ‘hielden we het niet droog’

BEVERWIJK – Toegegeven, we hebben wel eens een strakker ‘oranjezonnetje’ gezien met Koningsdag. Al ’s morgens vroeg stond alles in gereedheid op en rond de Breestraat voor een gezellige vrijmarkt, overlopend in een feestje bij Brafoer op het Stationsplein. Uiteindelijk lukte het allemaal, ondanks een natte start.

Al vroeg in de ochtend had iedereen die iets te verkopen had al een plekje ingenomen op de Vrijmarkt. Alleen verdween veel van de koopwaar alweer snel onder afdekzeil, want de hemel weende. Gelukkig was het geen regentje voor de hele dag. Naarmate de dag vorderde werd het droger en nam de handel en de sfeer zienderogen toe.

In de loop van de middag verplaatste het centrum van de festiviteiten zich naar het Stationsplein waar rond het recent door brand geteisterde Brafoer een muzikaal feest losbarstte onder de titel Kingsfoer, met optredens van onder andere de uit Beverwijk niet weg te denken Ruud Jansen Band, de Decades, coverband Ravels en De Neven van Ed. En sfeervol Koningsfeestje waarbij we het opnieuw ‘niet droog hielden’, maar dan op een positieve manier.

Uiteraard was ook IJmond Nieuws in Beverwijk voor bijgaande sfeerimpressie van Koningsdag 2024 in Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen