Kom naar de Lentemarkt op zaterdag 1 juni

Foto: Aangeleverd

BEVERWIJK – Op zaterdag 1 juni is de Lentemarkt op Kerkplein onder de Wijkertoren! Een gezellige markt waar bezoekers terecht kunnen voor de nodige (tuin)inspiratie, maar ook informatie en motivatie vinden om hun huis en tuin groener te maken. Natuurlijk is er ook wat te shoppen, proeven en beleven. Iedereen is van harte welkom om de Lentemarkt te bezoeken.

Workshops en lezingen
De hele middag worden leuke workshops voor jong en oud gegeven. Bezoekers kunnen hun eigen natuurlijke wasmiddel maken, alles leren over het fermenteren van groenten, ontspannen met het maken van mandala’s van natuurlijke materialen of met Bosw8ter Evert-Jan op zwerftocht door de stadsnatuur. Kinderen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten met het knutselen van graspoppetjes of ontdekken hoe een wormenhotel werkt. Daarnaast zijn er interessante lezingen van deskundigen zoals Iris Veltman over ‘Natuurlijk Tuinieren’ en Annabel Thomas over ‘Hollandse Luchten; over het zelf meten van fijnstof met sensoren’.

Gratis Tuinadvies door de OntwerpAcademie
Inwoners die staan te popelen om hun tuin groener te maken, maar niet weten waar ze moeten beginnen bieden wij hulp. De tuinontwerpers van de OntwerpAcademie staan klaar om gratis tuinadvies te geven. Tijdens een 50 minuten durende schetsessie, maken zij een tuinschets voor de tuin. Hierin zit volop inspiratie om de tuin om te toveren tot een groen paradijs! Let op: reserveren is verplicht en vol=vol. Reserveren kan op www.beverwijk.nl/tegelwippen.

Groene Kraampjes
Op de Lentemarkt staan verschillende kraampjes die bezoekers inspireren, duurzame voorbeelden tonen en lokale producten laten proeven. Zo kunnen bezoekers advies ontvangen over het vergroenen van daken, leren hoe ze hun tuin insect- en diervriendelijk  maken en informatie verzamelen over subsidies die het vergroenen van de tuin makkelijker maken. Het Repair Café staat klaar om te helpen bij het repareren van kapotte spullen en EcoBeverwijk geeft advies over isolatie en het besparen op energiekosten. De DuinTuin en de HerenBoeren laten bezoekers kennismaken met lokale producten. En voor wie zin heeft in een beetje beweging, kan op de fiets springen om zijn eigen biologische smoothie bij elkaar te trappen.

Mis het niet!
De Lentemarkt is van 12:00 uur tot 16:00 uur bij de Wijkertoren in Beverwijk. Kijk voor het actuele programma en de tijden van de workshops op www.beverwijk.nl/lentemarkt. Dit evenement wordt georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord, EcoBeverwijk en de gemeente Beverwijk. We zien iedereen graag op zaterdag 1 juni! Kom vooral op de fiets of lopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen