Theater na de Dam in Beverwijk op 4 en 5 mei

Foto: Wikipedia

BEVERWIJK – Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen die op 4 mei in het hele land tegelijk gespeeld worden en zo de nationale dodenherdenking extra betekenis geven.

Jongeren maken een voorstelling in hun eigen stad op basis van gesprekken die zij voeren met (familie van) ooggetuigen. Daarmee worden de verhalen gehoord en krijgen ze nieuw leven in de vorm waarin de jongeren ze doorgeven.

Er spelen meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog, zo ook in Beverwijk.

De Productieklas Theater van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk bestaande uit zeven jongeren tussen de 12 en 15 jaar verdiepten zich in de geschiedenis van Beverwijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor deze voorstelling die onder de regie van Susan Hoogbergen en Iris Stam is gemaakt.

Dit jaar sluit de halfuur durende voorstelling op 4 mei aan op de herdenking op begraafplaats Duinrust en vindt plaats in de aula. Op 5 mei wordt de voorstelling om 12.00 uur gespeeld in de Bibliotheek, vestiging Beverwijk. De voorstelling is gratis te zien en reserveren is niet nodig.

Meer informatie: https://bibliotheekijmondnoord.nl/theater-na-de-dam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen