Beverwijk start test met scanauto voor parkeercontrole

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Gemeente Beverwijk is vandaag, 23 mei, gestart met het testen van een scanauto voor de handhaving van het parkeerbeleid. In deze testperiode van enkele weken worden géén boetes opgelegd met behulp van de scanauto. Wel vindt nog steeds reguliere handhaving plaats door parkeercontroleurs.

In de betaalde parkeerzones Beverwijk Centrum, sector Theater en Bazaar vinden de komende weken testrijden plaats, bedoeld om de scan-software te controleren. Op de scanauto is met stickers duidelijk aangegeven dat het om een test gaat.

Hoe werkt een scanauto?
De scanauto maakt een scan van de kentekens van geparkeerde auto’s. Het systeem checkt vervolgens of dit kenteken geregistreerd staat bij het Nationaal Parkeer Register (NPR). Als dat niet zo is, stuurt de scanauto de gegevens naar een parkeercontroleur. Die gaat naar de plek waar de auto geparkeerd staat en controleert nogmaals of er is betaald. Pas dan volgt een eventuele parkeerboete.

Testfase evalueren
Met de inzet van een scanauto kan de gemeente efficiënter handhaven. De scanauto gaat in Beverwijk eerst een aantal testritten maken. Na een succesvolle evaluatie van deze testfase is het de bedoeling dat de scanauto vanaf dinsdag 25 juni 2024 officieel het parkeren gaat handhaven in het centrum van Beverwijk.

Kijk voor meer informatie op www.beverwijk.nl/scanauto   .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen