112

Brandweer Kennemerland neemt SOS Toegang in gebruik

Foto: Wim Meijer Fotografie

KENNEMERLAND – Vanaf 1 juni zijn voertuigen van Brandweer Kennemerland uitgerust met SOS Toegang. Dit systeem stelt de brandweer in staat om snel toegang te krijgen tot afgesloten terreinen, maar ook bouwwerken, wat cruciaal is voor de efficiënte en tijdige uitvoering van hulpverleningstaken.

SOS Toegang voor snellere hulpverlening
Het SOS Toegangssysteem is ontworpen om barrières zoals slagbomen, hekwerken en – voor de brandweer heel belangrijk – ook toegangsdeuren en andere afgesloten ingangen snel en veilig te openen. Dit voorkomt vertragingen die kunnen optreden wanneer hulpverleners onderweg zijn naar noodsituaties, zoals branden, ongevallen of andere calamiteiten. De introductie van dit systeem betekent een significante verbetering in de respons- en reactietijden van de brandweer, wat uiteindelijk levens kan redden en schade kan beperken.

Innovatie in hulpverlening
Woordvoerder van Brandweer Kennemerland: “Het SOS Toegangssysteem is een belangrijke stap vooruit in onze voortdurende inspanningen om de efficiëntie en effectiviteit van onze hulpverlening te verbeteren. In noodsituaties telt elke seconde, en met deze technologie kunnen we sneller ter plaatse zijn en direct handelen.”

Hoe werkt SOS toegang?
SOS Toegang werkt met een beveiligd systeem dat direct communiceert met elektronische toegangsbarrières. Zodra een brandweerwagen nadert, wordt het systeem door een knop op het scherm geactiveerd en opent de barrière automatisch, zonder dat er verdere handmatige tussenkomst nodig is. Dit zorgt voor een naadloze doorgang en vermindert het risico op vertragingen aanzienlijk.

Vooruitstrevende Technologie voor Veiliger Kennemerland
Stichting SOS Toegang is een initiatief van samenwerkende ambulancediensten. In navolging van alle ambulances in de regio Kennemerland zijn nu dus ook alle brandweervoertuigen uitgerust met deze technologie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen