Brigitte van den Berg naar Brussel: Beverwijk wethouder armer maar Europees parlementslid rijker

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Afgelopen vrijdag, de dag na de verkiezingen voor het Europese Parlement, zag ’t er al goed uit voor Brigitte van den Berg, wethouder in Beverwijk en kandidaat lid voor Europees Parlement. De exitpoll gaf aan dat D66 drie zetels had gehaald. Als derde op de kieslijst zou dat dus betekenen dat Brigitte naar Brussel zou kunnen afreizen. Het was alleen nog afwachten tot zondagavond 23.00u, tot de échte uitslag bekend gemaakt zou worden.

Het moet een enorme opluchting zijn geweest toen klokslag 23.00 uur die uitslag bevestigde wat de exitpoll al had aangegeven: Drie zetels in het Europees Parlement voor D66 en dus een treinticket voor Brigitte naar de hoofdstad van onze Zuiderburen.

Voor Beverwijk betekent het dat de gemeente op zoek moet naar een nieuwe wethouder. Voor Brigitte van den Berg betekent het dat ze zich nu in het Europees Parlement hard kan gaan maken voor items die vooral ook voor de IJmond zo belangrijk zijn. De IJmond is een plek waar veel van de grote Europese items samenvallen zoals economie en milieu.

We wensen Brigitte heel veel succes!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen