112

Politie druk met alcoholcontroles in de IJmond

Foto: Politie Basisteam IJmond

IJMOND – In het weekend van 1 en 2 juni heeft de politie in de IJmond intensief  gecontroleerd op het rijden en varen onder invloed. Dit gebeurde zowel op de weg in Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk en Uitgeest als op het water op het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer.

Op  het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer hield de politie schippers van boten aan en liet ze  blazen ter controle op het gebruik van alcohol. Van de ongeveer 30 gecontroleerde schippers op 1 en 2 juni bleek één schipper te veel gedronken te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Ook op de weg werden intensieve alcoholcontroles gehouden. Zo werden er op zaterdag 1 juni  ruim 1100 bestuurders van personenauto’s gecontroleerd in Uitgeest en Heemskerk. Het bleek dat 4 bestuurders onder invloed waren van alcohol en/of drugs. Van één bestuurder werd ook  het rijbewijs ingevorderd.

Op zondag 2 juni werd een alcoholcontrole gehouden op de Zeestraat tussen Wijk aan Zee en Beverwijk. Zo’n 500  bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders bleken hier onder invloed van alcohol en/of drugs te rijden.

Naast de diverse processen-verbaal voor het rijden en varen onder invloed zijn er ook enkele bekeuringen geschreven voor andere overtredingen, zoals het rijden zonder rijbewijs. Tijdens de controles op het water werd samengewerkt met de buitengewoon opsporingsambtenaren van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

Alle bestuurders en schippers die niet onder invloed van alcohol waren kregen een BOB-sleutelhanger. De BOB-sleutelhanger bleek een gewild item te zijn. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over de opgemaakte processen-verbaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen