Praktijkondersteuner en Buurtsportcoach organiseren wekelijkse wandelingen in Beverwijk

Foto: Unsplash - Sincerely Media

BEVERWIJK – Praktijkondersteuner Netty Teunissen van Huisartsenpraktijk Broekpolder, locatie Plantage in Beverwijk komt in actie om gezondheid te bevorderen. “Bewegen is gezond en 30 minuten per dag kan al zoveel gezondheidswinst opleveren!” aldus Netty. Daarom komt ze de spreekkamer uit en trekt elke woensdag, samen met Buurtsportcoach Britt Klous de wandelschoenen aan voor een wekelijkse wandeling.

Sociale impact
Buurtsportcoach Britt Klous benadrukt ook het belang van het sociale aspect van deze wandelingen: “Mensen hebben behoefte aan sociale contacten. Ons initiatief brengt buurtbewoners samen en helpt tegen eenzaamheid. In verschillende wandelgroepen ontstaan echte vriendschappen. Mensen drinken samen koffie, sturen een kaartje bij ziekte en vormen een hechte groep. Ook nieuwe deelnemers worden hartelijk verwelkomd. De drempel om mee te doen is laag, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. We blijven in de buurt, lopen in een rustig tempo en er zijn verschillende niveaus mogelijk.”

Oproep om mee te wandelen
Wilt u ook met ons meelopen? Iedereen die gemotiveerd is om in een rustig wandeltempo mee te doen, is van harte welkom. We verzamelen elke woensdag om 09.50 uur op de hoek van de apotheek (Plantage – Florastraat) en wandelen van 10.00-10.30 uur. Tijdens het wandelen is er ruimte voor gesprekken en worden er soms rek- en strekoefeningen gedaan. We eindigen bij buurthuis Wijk aan Duin, waar u na afloop koffie of thee kunt drinken voor €1,20. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen