55+

Vinyl Bingo roept herinneringen op; DJ Mark toert langs verzorgingshuizen

Foto: Cultuurhuis Heemskerk

BEVERWIJK / HEEMSKERK – In de maanden mei, juni, juli en september toert DJ Mark langs verzorgingshuizen en woonvoorzieningen voor ouderen. Daar vieren ze feest met een combinatie van ouderwets plaatjesdraaien en Bingo. Een ultieme combi voor een gezellige middag en het opbloeien van herinneringen volgens Mark van der Jagt, medewerker van Cultuurhuis Heemskerk en DJ van Only Vinyl.

“Niet alleen de muziek, maar ook de platenhoes roept vele herinneringen bij de deelnemers op. Ook bij mij. Alle platen uit mijn jeugd heb ik nog en liggen geregeld op de draaitafel. Toen iedereen overstapte naar de CD en alle platen in de kringloopwinkels terecht kwamen, heb ik mijn slag geslagen. Een lange periode was ik ouderwets, maar nu vinyl weer helemaal hot is, ben ik opeens ook weer in.  Graag draai ik mijn platen op feestjes, maar die Vinyl Bingo’s zijn wel het mooiste om te doen. Zo dankbaar om voor deze mensen te mogen draaien.”

Dankzij het Cultuurhuis Heemskerk en met bescheiden bijdragen van de Rabobank en het Fonds Sluyterman van Loo kan Mark op tour. Hij bezoekt de woonzorglocaties van ViVa! Zorggroep in Beverwijk en Heemskerk, maar ook de Reigershoeve, waar mensen met dementie wonen. Mark: “Niet alleen bij de Reigershoeve, maar op alle locaties ontmoet ik mensen met dementie. Prachtig om te zien dat ze ondanks hun geheugenverlies alle hits uit hun kinder- en tienertijd nog volop mee kunnen zingen. Volgens mij blijft muziek als langste hangen in je geheugen en roept het als geen ander herinneringen op. Mooie, maar soms ook verdrietige. En dat is goed.”

Op woensdag 26 juni bezoekt DJ Mark met zijn Vinyl Bingo de woonzorgboerderij Reigershoeve. Niet alleen de eigen bewoners mogen meedoen, maar ook thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. “Samen leren we van lotgenoten, halen we muzikale herinneringen op en maken we plezier”, aldus Mark.

Meer informatie over de Vinyl Bingo op de Reigershoeve is te vinden op www.uitjezorgijmond.nl. Meer informatie over de andere data en locaties of Vinyl Bingo in het algemeen is verkrijgbaar bij [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen