Zeepkistenrace met LEGO Masters zorgt voor sensatie in Zwaanstraat Wijk aan Zee

WIJK AAN ZEE – De traditionele Zeepkistenrace, ieder jaar in de Zwaanstraat in Wijk aan Zee, is op zichzelf al een bijzonder evenement. Dit jaar kwam daar nog een schepje bovenop door het populaire tv-programma LEGO Masters, waarvan de deelnemers dit keer met hun zelf gebouwde Lego-zeepkist van de helling af mochten.

Vanaf donderdag 20 juni waren de bouwers van de LEGO druk bezig geweest op de Dorpsweide met het opbouwen en testen van hun creaties. En vrijdagavond was het dus zover: eerst het vertrek van alle kleurrijke voertuigen van LEGO vanaf de dorpsweide naar het startpunt bij strandopgang bij hotel Sonnevanck, en vervolgens naar beneden, onder het toeziend oog van het publiek en van presentator Ruben Nicolai.Het feit dat niet alle legosteentjes de finish haalden (onderweg werd er nogal wat verloren) was vooral voor het jeugdige publiek geen probleem, want alle verloren steentjes mochten door het publiek mee naar huis worden genomen.

Behalve de Lego-zeepkisten waren er natuurlijk ook weer de meest bijzondere andere creaties die vooral als doel hadden om zo snel mogelijk de finish te halen. Jerro van Dijk bleek de snelste over twee manches met een totaaltijd van 52,187 seconden, op de voet gevolgd door Marc Petiet met 52,551 seconden. Bij de LEGO Masters, die overigens slechts eenmaal door de Zwaanstraat raasden, was Lego kist 1 (Shark Attack) de snelste.

IJmond Nieuws was tijdens de Zeepkistenrace aanwezig en maakte bijgaande sfeerimpressie. Klik hiervoor op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Hieronder de uitslag van de Zeepkistenrace:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen