112

Beverwijker onder invloed klemgereden door politie na achtervolging door Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

Haarlem – De politie in Haarlem heeft vrijdagavond een 43-jarige man uit Beverwijk aangehouden na een achtervolging door Haarlem en na de man met meerdere politiewagens te hebben klemgereden.

De politie van haarlem kreeg vrijdagavond een melding van een verontruste automobiliste die over de N200 reed tussen Amsterdam en Haarlem. Zij zag dat een voor haar rijdende auto ernstig slingerde en onder meer snelheid minderde voor een groen verkeerslicht. De politie traceerde de betreffende auto op de Schipholweg nabij de Schalkwijkerstraatweg en gaf de bestuurder een volgteken.

De bestuurder negeerde echter het volgteken, keerde zijn voertuig en reed de Slachthuisbuurt in. De bestuurder probeerde aan een controle te ontkomen en reed onder meer op de Paus Leostraat een verkeerspaal uit de grond. Vervolgens zette de politie de achtervolging met zwaailicht en sirene. Op de Saracenenstraat kwam het voertuig tot stilstand. Een politieman sprak de bestuurder aan naast zijn auto maar de man had de ramen en portieren afgesloten. De man besloot weer gas te geven en reed weer weg. Met behulp van andere politievoertuigen kon de man worden klemgereden op de Graafschapstraat. Ook toen weigerde hij de deuren te openen, waarna uiteindelijk door de politie een raam van de auto is ingeslagen om de man aan te kunnen houden.

De bestuurder, een 43-jarige man uit Beverwijk, bleek onder invloed van alcohol. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 630 ug/l te hebben, waar maximaal 220 ug/l is toegelaten om een voertuig te mogen besturen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is ook bekeurd voor het negeren van een verkeersteken en het verlaten van een plaats ongeval.

Reacties