112

Inbrekers gaan niet met vakantie..

Foto:

Beverwijk – Wijkagent Laurens Bos meldt vandaag dat inbrekers in Uitgeest papiertjes tussen de brievenbussen stoppen. De inbreker gaat georganiseerd te werk wil op deze manier onderzoeken welke inwoners met de koffers onder de arm op reis zijn. Veel mensen trekken er één of meerdere weken op uit om te genieten van de rust, natuur, cultuur, zon, zee en strand. Op vakantie gaan is fijn. Maar het vakantiegevoel is in een klap verdwenen als u een bij thuiskomst een volledig overhoop gehaalde woning aantreft. Natuurlijk kunt u niet alles voorkomen, maar de kans op een inbraak kan aanmerkelijk worden verkleind.

Vakantiegangers kunnen een aantal simpele voorzorgsmaatregelen treffen om gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been te zetten. Dat begint bij het inlichten van buren. Zij kunnen op de woning letten en die een bewoonde indruk geven door post weg te halen, de planten water te geven of de auto af en toe op de oprit te zetten. Het installeren van tijdschakelaars zorgt ervoor dat er ‘s avonds licht brandt. Daarnaast is het verstandig uw buren te vertellen dat zij bij een verdachte situatie zoals glasgerinkel of gestommel direct de politie moeten bellen via telefoonnummer 112. Dit geldt ook als zij onbekenden bij de woning zien. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. De politie is 24 uur per dag bereikbaar.

Thuisblijvers

Blijft u tijdens de zomermaanden thuis? Let ook dan extra op. Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Sluit daarom altijd alle deuren en ramen en vergeet u ook het wc-raampje of ramen en deuren van de garage niet. Ook al gaat u maar heel even naar boven, boodschappen doen of naar de buren. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt en leg geen kostbare spullen in het zicht.

Aangifte doen

Mocht u toch slachtoffer zijn geworden van diefstal, doet u dan vooral aangifte. Aangiftes zijn nodig om de diefstallen op te lossen en op te kunnen treden tegen dieven (vaak veelplegers). Aangifte kunt u doen via het internet.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen