Wijk aan Zee valt in de smaak (fotoserie)

Foto: Dennis Mantz

Wijk aan Zee – Een seizoenstart om van te likkebaarden. Na een vliegende start vorige week met de zeepkistenrace zijn vrijdag de smaakpapillen aan de beurt. De eerste editie van de Smaakmarkten in het pittoreske Wijk aan Zee.

Klokslag vijf uur klinkt het doffe geluid van een goudkleurige Saxofoon. Anders dan voorgaande edities is het podium en de band een maatje groter. Er lijkt dit jaar ook iets meer variatie aan ‘proefkramen’ te zijn. In de hoek van het plein – voor de deur van de snackbar – wordt een broodje döner verkocht. Aan de overkant vallen Italiaanse lekkernijen als girelli, lasagna en een pizzapuntje in de smaak. “Eigenlijk is alles lekker”, wordt luidt geroepen aan één van de lange picknick tafels. Het is een gemêleerd gezelschap in het dorpje: echte fijnproevers afgewisseld met strandgasten op de ‘retour’. Met een badhanddoek onder de arm besparen ze vrijdagavond nog net een vuile vaat.

sm3

Het culinaire festijn maakt vandaag een gezonde start. Voor de organisatie is de eerste editie toch zoiets als een eerste seizoenswedstrijd met judo of voetbal: op punten winnen is het halve werk voor de volgende ontmoeting. Een duim voor Wijk aan Zee: op te halen bij dienstdoende agenten halverwege de Zeestraat in de richting van Beverwijk. Wel eerst even blazen.

sm2 sm4 sm5 sm6 sm7 sm8 sm9 sm10

 

 

Reacties