Heemskerkse grasmaaiers lusten maai-klusje rauw

Foto: Beverwijk Nieuws

Heemskerk – Een hels karwei: het gras langs de geluidswal op de A9 in Heemskerk staat tot heuphoogte en moet worden gemaaid. Gelukkig kan de gemeente in Heemskerk een beroep doen op het bataljon aan natuurlijke grasmaaiers: die lusten het klusje rauw.

Terwijl de groenvoorziening dinsdagavond van een bitter lemon en een ondergaand zonnetje geniet, wordt langs de berm nabij industrieterrein de Trompet hard gewerkt. Grazen, een stukje lopen, nog wat grazen om vervolgens de iets te enthousiaste fotograaf – ter hoogte van hectometerpaaltje 57.2 – een blik te geven, waarbij de man zich gelukkig mag prijzen met de keuze voor een flink zoomobjectief op de fotocamera.

s2

In Heemskerk lopen verschillende rassen: de Welsh Hill Speckled Face en de Gotland Pelsschaap.

Bij de gemeente zijn ze enthousiast over de werkschapen in de groenvoorziening. Vorige maand werd door de groen-gemeente van de IJmond geschreven: „Een voorbeeld waar schapen nu al een positief effect hebben op de vegetatie is te zien bij de Trompet.”   Toch zal de grasmaaier zeker niet uit het straatbeeld verdwijnen. „Voor recreatieve velden waarop gevoetbald wordt en die strak en glad onderhouden moeten worden, blijft de grasmaaier zijn werk doen.”

s3 s4s6 s7

Reacties