Column van de dag: Sport maakt mee doen mogelijk!

Foto: Sportservice kennemerland

In de Raadscommissie van donderdag 16 juni werd de nieuwe sportnota van de gemeente Beverwijk besproken. De sportnota met als titel ‘Sport maakt mee doen mogelijk’.

Met een gezond en fit lichaam kun je nu eenmaal meer aan en zul je eerder actief deelnemen aan activiteiten. Via het sportbeleid wil de gemeente de inwoners stimuleren om te sporten en te bewegen en een gezonde leefstijl aan te houden.

Wij buurtsportcoaches krijgen een mooie rol toebedeeld in deze nota om handen en voeten te geven aan deze missie van de gemeente. En daar zijn we blij mee, want dat doen we graag!

Wie zijn wij? We stellen ons graag aan u voor:

(vlnr: Marja Pronk, Bert Kalter en Chelsea Edwards)
(vlnr: Marja Pronk, Bert Kalter en Chelsea Edwards)

Marja Pronk
Marja Pronk is als buurtsportcoach vooral gericht op verbinding en samenwerking. Een randvoorwaarde voor effectief gemeentelijk sportbeleid is een goede samenwerking tussen de gemeente, de spelers in de sport- en beweegsector en andere partijen zoals welzijn, onderwijs en zorg. Daarnaast is Marja in Heemskerk werkzaam als Projectleider Jongeren op Gezond Gewicht.

Bert Kalter
Bert Kalter is de buurtsportcoach Gezonde Leefstijl. Hij werkt vanuit Stichting Welzijn, waar hij coördinator is van de ‘Sport & Spel’-activiteiten. Daarnaast is het zijn doel om inwoners van Beverwijk te stimuleren tot een meer gezonde leefstijl, waarbij naast bewegen ook voeding een rol speelt, zodat kinderen op groeien in een gezonde omgeving en al vroeg leren wat bij draagt aan een gezonde leefstijl.

Chelsey Edwards
Chelsey Edwards is de buurtsportcoach aangepast sporten. Zij werkt zowel voor de gemeente Beverwijk als voor Heemskerk en is gestationeerd in Heliomare. Haar doel is om ook voor mensen met een beperking de mogelijkheid om te sporten en te bewegen zoveel mogelijk toegankelijk te maken. Zij zal meer bekendheid geven aan het aanbod dat er is en waar nodig de sporter begeleiden naar het aanbod.

Robin WelpRobin Welp is onze buurtsportcoach Actieve Jeugd. U kent hem vast al van het sporten in de wijk: voetballen op de Vlaskamp, bij het Cruijff Court in Beverwijk en van StreetRulez. Met zijn organisatie ‘de Evenementenmakelaar’ biedt hij tal van activiteiten aan. Daarnaast zal Robin de basisscholen gaan ondersteunen met betrekking tot bewegen en voor kinderen die willen sporten de link leggen naar de sportverenigingen. Hoe blijven kinderen en pubers in beweging? Robin weet daar alles van!

Ook in de gemeente Heemskerk wordt het sporten in de wijk gestimuleerd. Daarnaast heeft deze gemeente de missie om jongeren op te laten groeien in een gezonde omgeving. Om die reden is Heemskerk sinds anderhalf jaar met diverse partners actief. Onderwijs, sport, zorg en welzijn, samen zorgen zij er onder andere voor dat het drinken van water weer de normaalste zaak van de wereld wordt met de campagne ‘Heel Heemskerk drinkt water!’.

In Heemskerk is Bart Neeft als buurtsportcoach actief. Bart ZO voorpagina bannerBart Neeft verzorgd in Heemskerk het sporten in de wijk. Hij is werkzaam voor sportservice Kennemerland. Iedere middag is hij in een ander deel van Heemskerk te vinden om kinderen te enthousiasmeren om deel te nemen aan gratis en vrij toegankelijke beweegactiviteiten. Hij is onder andere te vinden bij het freerunparcours, de voetbalkooien en het Cruijff Court in Heemskerk.

Samen met Bart Neeft zullen wij de komende maanden eens in de twee weken een column verzorgen voor Beverwijk en Heemskerk.nieuws.nl.

In deze column vertellen wij u over onze ervaringen, over bewegen in Beverwijk en Heemskerk en zullen wij u meer laten kennis maken met onze werkzaamheden.

Volgende week vrijdag de eerste column van de hand van Robin Welp.

Reacties