Velsertunnelrun ook goed voor Brandwondencentrum Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Niet alleen is de Velsertunnelloop een uniek evenement voor sportminded IJmond, ook is het een bijzondere dag voor het Brandwondencentrum van het RKZ in Beverwijk. Deze organisatie is namelijk als ‘goed doel’ gekoppeld aan de Velsertunnelrun.

Goede doelen en sportevenementen
Het is inmiddels een bekend verschijnsel dat er sportevenementen worden georganiseerd rond goede doelen of dat sponsoracties worden gekoppeld aan sponsoracties. Denk bijvoorbeeld maar aan de Amsterdam Marathon (Kika), London Marathon (Cystic Fibrosis ), Rotterdam Marathon (Jeugdsportfonds), Alpe d’HuZes (kankerbestrijding) en de Roparun (palliatieve zorg kankerpatiënten). Het goede doel kan bij zo’n groot evenement meeliften met de publiciteitsmachine rond het evenement en gelijktijdig deelnemers aan het evenement, alsmede hun familie en vrienden, motiveren om mee te werken aan de sponsoractie.

Brandwondencentrum Beverwijk
Dit geldt dus ook voor de Velsertunnelrun. Recentelijk heeft de organisatie besloten om het Brandwondencentrum van het RKZ als goed doel te koppelen aan dit sportspektakel, dit in de hoop een mooi bedrag via sponsoring binnen te halen dat zal worden besteed aan het veraangenamen van het verblijf van mensen met brandwonden in het brandwondencentrum en aan projecten om pijn van patiënten te verlichten. Voorbeelden van dit soort projecten zijn onder andere terug te vinden op de website https://www.rkz.nl/vriendenrkznieuws banner-rkzSponsor zijn of sponsors werven
De sponsoractie, zoals die is opgezet rond de Velsertunnelrun is eigenlijk super eenvoudig. Iedere deelnemer (maar ook niet-deelnemers) kan HIER klikken. Je komt dan op de website van het brandwondencentrum. Daar klik je vervolgens op de button ‘Start een actie’. Op die manier maak je een eigen sponsorpagina waarop jouw vrienden, familieleden en kennissen zich kunnen aanmelden met een sponsorbedrag.  Als alle deelnemers aan de Velsertunnelrun dat zouden doen dan wordt die 27e november ook een heel mooie dag voor het Beverwijkse brandwondencentrum.

Stel je voor: € 7,68 (de lengte van de Velsertunnel) per deelnemer!
Het is bekend dat bij veel sponsoracties groot wordt gedacht. Natuurlijk, mooie grote bedragen van bedrijven zijn ook hier van harte welkom, maar… veel kleine sponsorbedragen kunnen ook leiden tot een mooie opbrengst. Wat ik bedoel? Stel je voor: Er doen 6000 hardlopers mee aan de Velsertunnelrun. Stel je voor dat iedere loper of loopster één persoon bereid zou vinden om € 7,68 te sponsoren. Dat is één eurocent voor iedere meter dat de Velsertunnel lang is. Alleen dan al zou je uitkomen op een schitterende totaalopbrengst van bijna vijftigduizend euro.

Zoals al eerder gezegd: We hebben nog een kleine 4 weken te gaan voor de start in IJmuiden. Gebruik die 4 weken nuttig. Natuurlijk met trainen, maar ook met het zoeken van één of meerdere eigen sponsors. Het Brandwondencentrum rekent op jullie!

Klik HIER voor het aanmaken van je eigen sponsorpagina.

PS. Even een puur praktische opmerking: De sponsorpagina werkt uitsluitend met hele euro’s. Die € 7,68 zal dus naar boven (€ 8,-) of naar beneden (€ 7,-) moeten worden afgerond.

Reacties