Inschrijving amateurtoernooien Tata Steel Chess Tournament 2025 start op vrijdag 1 november

18 okt , 18:00 Sport
tata steel chess tournament amateurtoernooien 2024
Tata Steel
WIJK AAN ZEE - Op vrijdag 1 november start de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2025. De 87e editie van het toernooi vindt van 17 januari tot en met 2 februari 2025 plaats in Wijk aan Zee, ook dit jaar weer inclusief alle populaire amateurtoernooien.
Toernooidirecteur Jeroen van den Berg: “Vele schaakfans uit binnen- en buitenland kijken weer uit naar de komende editie van het Tata Steel Chess Tournament. Sommigen komen graag als toeschouwer langs om hun schaakhelden live aan het werk te zien en te ontmoeten, anderen nemen graag deel aan de drukbezochte amateurtoernooien. Het blijft namelijk heel speciaal om als amateurschaker zo dicht bij de absolute wereldtoppers je eigen toernooi te mogen spelen. Dat is bij ons echt onvergelijkbaar met andere grootschalige schaaktoernooien. We rekenen ook dit jaar weer op veel fans en amateurschakers bij het ‘Wimbledon van het schaken’ in Wijk aan Zee.”
Meer deelnemers amateurtoernooien
Van den Berg heeft goed nieuws voor de deelnemers aan de amateurtoernooien: “Uiteraard wordt er geschaakt in Dorpshuis De Moriaan, waar het hoofdtoernooi van de Masters en de Challengers plaatsvindt. En net als afgelopen jaren is ook Beachclub Sunsea weer een mooie schaaklocatie. Maar gelukkig is ook Strandhotel Het Hoge Duin na een renovatie weer beschikbaar. Daardoor hebben we de mogelijkheid om meer amateurschakers dan de afgelopen jaren toe te laten bij de weekendvierkampen. Dat is heel fijn, want bij de laatste edities moesten we werken met een reservelijst. Hopelijk kunnen we nu iedereen plaatsen.”
Welke wereldtoppers zijn dit jaar van de partij?
Het deelnemersveld van de wereldtoppers (de Masters en de Challengers) wordt medio november bekend gemaakt. Van den Berg: “We zijn zo goed als rond met het deelnemersveld. Zoals de schaakfans van ons gewend zijn wordt het weer een sterk deelnemersveld, met een mooie mix tussen gevestigde namen en jonge opkomende talenten. Ik kan drie namen alvast verklappen: onze toernooi-ambassadeur en winnaar van 2023 Anish Giri is er traditiegetrouw weer bij. Winnaar van afgelopen editie Wei Yi uit China komt zijn titel uiteraard verdedigen en de winnaar van de Challengers van afgelopen editie, Leon Luke Mendonca uit India, zal zijn ‘promotie’ verzilveren en doet mee aan de Masters. De overige namen maken we halverwege november bekend.”
Start inschrijving
Inschrijven voor de Weekendvierkampen, de Dagvierkampen en de Tienkampen kan vanaf vrijdag 1 november om 10.00 uur via de website amateurs.tatasteelchess.com . Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.