Rita Hovink heeft haar eigen straat in Beverwijk

Foto: Leo Tillmans

Vanmiddag, woensdag 14 maart, is het straatnaambord van de Rita Hovinkstraat in de nieuwe wijk Binnenduin in Beverwijk onthuld.

(Klik HIER voor de complete fotoserie van Leo Tillmans)  

Dit gebeurde door de schoonzoon en kleinzoon van de zangeres, onder toeziend oog van Rita’s dochter Milou. Na de onthulling sloeg wethouder Cecilia van Weel-Niesten de eerste paal van de woningen, die gebouwd worden aan de Rita Hovinkstraat. De straat ligt in het vroegere tuinbouwgebied Binnenduin.

Rita Hovink is geboren in Beverwijk. Ze was bekend om het dramatische timbre van haar zangstem, dat prachtig tot zijn recht kwam in het, enkele jaren voor haar dood verschenen nummer Laat me alleen. Zij won in 1964 met het Nederlandse team het Knokkefestival. In 1977 deed ze mee aan het Nationaal Songfestival.

Binnenduin
De woningen aan de Rita Hovinkstraat worden gebouwd door vastgoedontwikkelaar De Realisatie BV. Het nieuwbouwproject bestaat uit 24 woningen in drie typen: vrijstaand, twee-onder-één kap en ‘speciale’ twee-onder-één kap, waarvan er maar twee gebouwd worden. Er zijn vele opties en indelingsvarianten, waarmee de kopers de woning van hun dromen kunnen samenstellen. Met kavelgroottes van 255 tot 393m2 heeft men in en rond het huis een zee van ruimte.

Ab Geldermans- en Marco Bakkerstraat
De Rita Hovinkstraat is overigens niet de enige straat in Binnenduin die de naam krijgt van een bekende Beverwijker. Zo zullen er binnenkort ook mensen komen te wonen in de Ab Geldermansstraat (vernoemd naar de beroemde nog levende oud-wielrenner) en in de Marco Bakkerstraat (de 80-jarige operazanger)

Reacties