112

Inbrekers gaan dit WK ook voor goud

Foto:

Op zomerse dagen en tijdens evenementen als het WK, neemt de activiteit van de inbrekers vaak toe. Ongeveer 80% van de inbraken gebeurt overdag. De politie probeert iedereen tijdig te waarschuwen. In sommige plaatsen gaan de agenten zelfs op stap om ‘voetafdrukken’ achter te laten.

Op dagen wanneer het lang licht is en veel mensen op de handdoek aan het strand in Wijk aan Zee liggen of later op de avond een stukje vlees neerleggen op het rooster bij de buren, blijven de tuindeuren en ramen vaak open. Ongenode gasten zien op deze dagen mooie omstandigheden om naar binnen te sluipen.

WK-voetbal

Ook het WK-voetbal nodigt uit tot gezelligheid . Mensen kijken de wedstrijden bij vrienden of in één van de ‘voetbaltempels’ in de wijk. U staat met een biertje en wat vrienden in Scheiwijck en de inbreker ziet dit als een uitgelezen kans om uw postzegelverzameling of antieke servies onder de loep te nemen.

Mooi weer en WK? sluit ramen en deuren!

Om de kans op een insluiping te voorkomen roept de politie op om ramen en deuren waar u geen zicht op hebt, te sluiten. Doe dit altijd als u van huis gaat, ook al is het maar kort. Bent u even op de bovenverdieping, vergeet dan niet de tuindeur af te sluiten. Insluipers hebben maar weinig tijd nodig om uw waardevolle spullen mee te nemen. Leg deze spullen daarom altijd uit het zicht. In sommige gevallen laten de agenten preventief als waarschuwing tijdens hun surveillance ‘voetjes’ achter. Politie: ’’dit hadden de voetjes kunnen zijn van een inbreker’’.

Voorkomen is beter dan genezen!

Meer tips en uitleg om uw huis goed te beveiligen?
Kijk even naar dit filmpje van KASSA en u bent een stuk wijzer.


Reacties