112

Zoektocht vreemde lucht leidt naar overleden persoon

BEVERWIJK – Diverse hulpdiensten zijn woensdagmiddag in actie gekomen, nadat er een vreemde lucht werd geroken die afkomstig was uit een appartement aan de Markt in Beverwijk. Aanvankelijk werd gedacht dat het om een gaslek danwel een openstaande gaskraan ging, waarop geen enkel risico genomen werd.

Bewoners van het appartementencomplex mochten tijdelijk het gebouw niet in en een deel van de Markt en de Koningstraat werden door de politie afgesloten. Een autoladder van de brandweer kwam ter plaatse en brandweermensen met meetapparatuur en adembescherming betraden via een openstaand raam de woning. De actie trok veel bekijks.

i3rfxhcsagcka2w2z5cqipig1

Uiteindelijk werd geen gas gemeten in de woning. Wel werd in het appartement een persoon aangetroffen. Onderzoek door de ambulancedienst wees uit dat deze persoon al was overleden. Vermoedelijk heeft dit ook de vreemde lucht veroorzaakt.

De politie is een onderzoek gestart naar de feiten en omstandigheden rond de overleden persoon. Een Forensisch Arts en de dienst Forensische Opsporing zijn hiervoor ingeschakeld. Op dit moment is nog niet bekend of er sprake is van onnatuurlijk overlijden of zelfs een misdrijf. Over de identiteit van de persoon is eveneens niets bekend.