112

84-jarige inwoonster van Beverwijk bestolen

Foto:

BEVERWIJK – Vorige week is een 84-jarige inwoonster van Beverwijk beroofd van haar pinpas en is haar rekening voor een flink bedrag geplunderd. Het dossier met laffe berovingen in de regio wordt met de week dikker.

De vrouw had vorige week voor het laatst gepind op de Plantage. Enkele dagen na dit bezoek, trof ze in haar portemonnee een zelfde pinpas aan, maar nu met een vreemde naam daarop. In de tussentijd bleek, na controle van haar rekening, dat deze tot tweemal toe was geplunderd. Totaal is er bij geldopnames in Amsterdam € 1800,– buit gemaakt. De dame is van slag, maar ziet het wel als een ‘wake up call’ om in de toekomst nog beter uit te kijken bij het afrekenen of opnemen van een geldbedrag.

plantage

De Plantage in Beverwijk

Familie van de vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie in Beverwijk. Ook is de VIVA zorggroep geïnformeerd, zodat de ouderen die zij verzorgen, gewaarschuwd kunnen worden voor dit nieuwe ‘fenomeen’ van beroven. De bank zal op korte termijn het bedrag dat is gestolen, grotendeels terug storten op haar rekening.

De Nederlansche Bank geeft drie belangrijke tips om diefstal van pas en pincode te voorkomen:

1. Geef nooit de pinpas of pincode aan iemand af

2. Scherm met de hand de pincode af bij het invoeren

3. Laat u niet afleiden tijdens pasgebruik

Meer informatie op www.veiligbankieren.nl

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.