112

Bedreigd, berooft en geslagen, ‘gewoon’ in Heemskerk

HEEMSKERK – Het zal je maar gebeuren. Je rijdt op je scooter, waarvan je wordt berooft en beland zelf in de bosjes. In een poging je scooter terug te halen, wordt je geslagen en met de dood bedreigd. Even later rent de overvaller achter je aan met een autobandenpomp om je mee te slaan. Je waant je in een b-categorie ‘Wild West’ film. Niets is minder waar, want dit gebeurde gisterenavond om 18.45 uur op een steenworp afstand, waarbij een 30-jarige Heemskerker is aangehouden.

Een woordvoerder van de politie meldt dat de bestuurder van een brommer over de Kleine Houtweg reed, waarop uit het niets een man op hem af kwam rennen. De verdachte trok de bestuurder van de brommer en gooide hem in de bosjes. Vervolgens stapte hij op de brommer en reed weg. 

i3caxkchgbuvxd38cmvb81lld

Kleine Houtweg in Heemskerk (foto google maps)

Het slachtoffer rende achter de verdachte aan toen de verdachte na enkele meters omdraaide en op het slachtoffer af kwam rijden en doodsbedreigingen uitte. Hij stapte af en sloeg het slachtoffer meerdere keren. Vervolgens pakte de verdachte een glas en een autobandenpomp waar hij het slachtoffer mee wilde slaan. Omstanders hebben dit ternauwernood kunnen voorkomen.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.