112

Politie houdt zes personen aan voor huiselijk geweld

Foto:

NOORD-HOLLAND – Op maandag heeft de politie in totaal zes personen aangehouden die verdacht worden van het plegen van huiselijk geweld. De politie pakt deze vorm van geweld in de privésfeer aan, want door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun. Belangrijk is ook dat eventueel betrokken kinderen leren dat geweld niet gewoon is.

Op maandag waren er opvallend veel huiselijk geweldzaken in de eenheid Noord-Holland:

Op maandagavond is een 43-jarige man in de Zaanstreek aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelselmatig mishandelen van zijn vriendin. De man is in verzekering gesteld. Het slachtoffer had verschillende kneuzingen over haar hele lichaam.

Een 47-jarige man uit Hoofddorp is aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin. De man is in verzekering gesteld. In Alkmaar is in de namiddag een 42-jarige Alkmaarder aangehouden wegens het slaan van zijn partner. De vrouw liep verwondingen op aan haar gezicht. De man is in verzekering gesteld. In Heerhugowaard is gisteravond een 66-jarige man aangehouden wegens het mishandelen van zijn vrouw.

Aan het begin van de avond hebben agenten een 29-jarige man uit Ijmuiden aangehouden wegens het mishandelen van zijn vriendin. Hij is in verzekering gesteld. De vrouw liep diverse verwondingen op aan haar gezicht. In Den Helder is een 33-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn partner. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.