112

Jihadvlaggen verwijderd van Beverwijkse Bazaar

Foto:

BEVERWIJK – Jihadvlaggen die te koop zijn op de Beverwijkse Bazaar worden verwijderd. In overleg met de organisatie van en ondernemers op de zogenoemde zwarte markt is hiertoe besloten om onrust en misstanden te voorkomen, meldt de politie zaterdag. De jihadvlaggen zijn volgens de politie overigens niet bij wet verboden.

Het Noordhollands Dagblad meldde zaterdag dat de zwarte jihadvlag die wordt gebruikt door extremistische islamitische groepen als de Islamitische Staat en Al-Qaida vrijelijk te koop is op de Beverwijkse Bazaar. Ook boeken waarin wordt opgeroepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo’s zouden bij stalletjes te koop zijn.

Een woordvoerster van de Bazaar vertelt aan het NHD „De jihadvlag heeft een zwarte achtergrond, de Saoedische vlag een groene achtergrond en op beide staat deels dezelfde tekst. Voor de zekerheid is de Saoedische vlag, die bij één winkelier hing, weggehaald” Zij vervolgd „We onderzoeken nog of de twee islamitische boekhandels op de Bazaar boeken hebben die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo’s, zoals het geval zou zijn.”

ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers zei in de krant de verkoop van de zwarte jihadvlaggen absoluut onverantwoord te vinden. Hij wil samen met de SGP en het CDA tot een verbod komen. “Nederland moet niet langer naïef zijn, inmiddels is genoeg duidelijk waar die vlag voor staat. Hier moet de rechtstaat een streep trekken”, gaf hij aan.

Het persbericht van van de politie naar aanleiding van commotie:
‘Dit is in overleg gegaan met de ondernemers van de Bazaar. Besloten is om deze vlaggen te verwijderen om onrust en misstanden te voorkomen. Deze jihadvlaggen zijn overigens niet bij wet verboden.’

bron. Novum