112

Oplichter met winterjassen langs de deur

Foto:

IJMUIDEN – De politie waarschuwt voor een oplichter die met winterjassen langs de deur komt. Getuigen die de man hebben gezien of eventuele slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Vrijdagmorgen, omstreeks 11.00 uur werd er aangebeld bij een inwoner van IJmuiden. Voor de deur stond een keurig geklede man in pak. Hij zei dat hij namens een stichting voor ouderen werkte in samenspraak met de gemeente. Hij liet heel kort een soort legitimatie zien. Hij vertelde via de gemeente namen en adressen door te hebben gekregen waar hij namens zijn stichting 2 winterjacks aan mocht bieden. Dit waren jacks van 700 a 800 euro. De bewoner hoefde alleen maar de BTW van 150 of 160 euro te betalen. De man wilde wel even binnenkomen om de jassen te laten zien. De bewoner was hier echter niet van gediend en stuurde de man weg.

Al vaker werden vooral oudere mensen benaderd met dit soort babbeltrucs. Mensen die wel met de oplichter in zee gaan ondervonden daarbij dat zij toch veel geld betaalden voor kwalitatief slechte kleding of ronduit vodden.

De politie adviseert mensen dan ook geen kleding aan de deur te kopen van personen die zich ongevraagd melden.

Cookieinstellingen