112

Politie: ‘twee verdachten aangehouden, filmer heeft zich gemeld’ 

Foto:

IJMUIDEN – Donderdagmiddag rond 14.30 uur is op Plein 1945 in IJmuiden een 15-jarig meisje uit Beverwijk zwaar mishandeld. Mogelijke omstanders filmden de mishandeling en verspreiden het via social media. Twee verdachten zijn aangehouden en in hechtenis genomen. Ook heeft de filmer zich gemeld op het bureau.

Het meisje kwam donderdagmiddag naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie is naar aanleiding daarvan een onderzoek gestart. Gisteravond rond 23.00 uur hebben zij twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk. Het duo is in verzekering gesteld. 

Geruchten in de media en op social media over een aanrijding met een scooter als mogelijke oorzaak blijken niet uit het onderzoek van de politie. De politie doet momenteel verder onderzoek naar de reden van het conflict.

Degene die de mishandeling gefilmd heeft, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest. Onderzocht wordt wat de rol is geweest van de filmer.

Alle nieuwsberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn op Facebook?
Klik hier voor de link naar onze FB pagina.

https://www.facebook.com/video.php?v=10152491518469888&set=vb.645344887&type=2&theater