112

Twee gewonden bij aanrijding op de Tolweg Uitgeest

UITGEEST – Bij een verkeersongeval op het bromfietspad langs de Tolweg tussen Heemskerk en Uitgeest zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen. Een fietsster en een bromfietser klapten omstreeks één uur door nog onbekende oorzaak op elkaar. 

Voorbijgangers zagen de slachtoffers liggen en stopten om zich over hen te ontfermen. De politie en twee ambulances waren snel ter plaatse om assistentie te verlenen. De twee gewonden zijn na de eerste zorg ter plaatse naar het RKZ vervoerd voor medische behandeling.

pnqc67v3vxxgotg2e3gusgxup

Omdat onduidelijk was hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, werd de dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie ingeschakeld om onderzoek te doen naar de oorzaak. De ongevalsspecialisten hebben daartoe ter plaatse alle sporen in kaart gebracht. De fiets en de bromfiets zijn daarna naar het politiebureau overgebracht. 

f5jimbu4rd72u8a6fy4n6i8oc
Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk (foto BeverwijkNieuws)

Vanwege de hulpverlening werd de Tolweg tussen Heemskerk en Uitgeest enige tijd afgesloten voor alle verkeer. Tijdens het sporenonderzoek kon autoverkeer weer passeren, wel was het bromfietspad nog afgesloten.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Fotografie Mizzle Media