112

Motorrijder gewond bij ongeval op de Velserweg in Velsen-Noord

VELSEN-NOORD – Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de N197 in Velsen-Noord. De man reed rond kwart voor zeven vanaf de Velsertraverse rechtdoor over de N197 de Rijk de Waalweg op, toen hij in botsing kwam met een personenauto die uit de Velserweg kwam.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De motorrijder had naar het zich laat aanzien onder meer ernstig beenletsel opgelopen. Hij is ter plaatse gestabiliseerd en voor verdere medische hulp per ambulance naar het Rode Kruis Ziekenhuis overgebracht. De inzittenden van de personenauto kwamen met de schrik vrij.

bjqd36746hmokal86ca6xmtl0

De dienst Verkeersongevallenanalyse van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de exacte toedracht van het ongeval. Vanwege de hulpverlening en het sporenonderzoek was de kruising van de Velserweg met de N197 gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Dat leidde in de ochtendspits tot files en vertragingen op de omliggende wegen.

Nadat de auto en de motor door een bergingsbedrijf waren opgehaald en de rijbaan was opgeruimd, kon rond kwart voor negen het verkeer weer ongehinderd passeren. De vertraging nam daarna snel af.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Fotografie Mizzle Media