112

Pizzakoerier overvallen door man met vuurwapen (update)

Foto:

HEEMSKERK – Een pizzakoerier is zondagavond rond tien uur het slachtoffer geworden van een gewapende overval in Heemskerk. De overval vond plaats in de Van Ruusbroecstraat. De dader was een blanke man, met een grote neus en een pet op. Hij droeg ten tijde van de overval een lange, blauwe jas met een witte tekst op de achterkant in 3D-print. De overvaller was bovendien in het bezit van een vuurwapen. Hij is na de overval met onbekende buit gevlucht, vermoedelijk in de richting van de Potgieterstraat en de Maerelaan.

De politie is direct een grote zoekactie gestart waarbij ook het signalement van de verdachte verspreid werd via Burgernet. Mensen werden gevraagd om naar de man uit te kijken en verzocht om bij aantreffen de verdachte niet zelf aan te spreken, maar de politie te bellen.

20141005overval-1

In de Van Ruusbroecstraat werd na de overval een buurtonderzoek gestart, waarbij omwonenden werd gevraagd of zij wellicht iets gezien hebben van de overval.

Ondanks de inzet van politie en Burgernet werd de verdachte helaas niet meer aangetroffen. Het onderzoek is in volle gang en de politie is op zoek naar getuigen. Heeft u zondagavond iets gezien van de overval, of heeft u andere informatie wat mogelijk verband kan houden met het voorval, neemt u dan contact op  met de politie, via 0900-8844.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.

Update maandag 12.30 uur

De politie heeft maandagmiddag 12.30 uur de situatie van zondagavond geschetst en gepubliceerd. Er is nog geen dader aangehouden en de politie is op zoek naar getuigen.

De pizzakoerier had omstreeks 22.00 uur een bestelling afgeleverd aan een woning op de Van Ruusbroecstraat toen er een man van achter op hem af kwam lopen. Hij schreeuwde dat hij geld wilde en dreigde met een wapen. De pizzakoerier had zijn portemonnee nog vast en de verdachte griste deze uit zijn handen. Vervolgens rende de verdachte hard weg in de richting van de Potgieterstraat.

De verdachte is een blanke man van ongeveer 1.60-1.75 meter lang en heeft een redelijk grote neus. Hij droeg een donkere pet en een halflange donkerblauwe jas met witte tekst op de achterzijde.

Heeft u iets gezien of weet u wie de politie zoekt? Belt u dan aub met 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met 0800-7000.

Fotografie Mizzle Media