112

Politie met ‘witte voetjes’ door Noord-Holland

Foto: Politie Noord Holland

Poortdeuren die open staan, achterdeuren die niet op slot zitten, ramen op een kier, sleutel onder de voordeurmat… bedenk er nog maar een paar. De politie Noord-Holland komt ’t deze weken allemaal tegen en confronteert de bewoners met het inbraakgevaar middels het uitdelen van ‘witte voetjes’.

Zo werden dinsdagavond diverse ┬┤witte voetjes┬┤ uitgedeeld in Castricum en kwam de politie de nodige uitnodigende situaties tegen voor het boevengilde.

Op de bank met zakje chips
Bij controle van een woning wisten agenten de poortdeur te openen die niet op slot was. Ook wisten agenten de achterdeur te openen van de woning. De bewoner zat op de bank met een zakje chips tv te kijken (Opsporing Verzocht) en had totaal niet door dat de agenten dit allemaal ongehoord, ongezien en ongestoord konden doen. Er werd een wit voetje achtergelaten bij de achterdeur.

Zelfs de rottweiler keek ongestoord tv
Bij een andere woning hetzelfde verhaal. Bij deze woning zijn de agenten omgelopen. Na aanbellen hebben agenten de man geconfronteerd met de bevindingen. Ook de rottweiler, die op de bank samen met zijn baasje tv zat te kijken, was niet aangeslagen. De bewoner was erg geschrokken.

(foto: Pixabay)
(foto: Pixabay)

Schuur en poort niet op slot
Bij diverse woningen was de schuur / poort niet op slot. Gelukkig wel de fietsen die er in stonden. Bij een van de controles hing er een sleutel in de schuur. Deze paste ook op de voordeur. De bewoner kwam aangelopen en was erg geschrokken. De man was erg blij met het stukje bewustwording. Dit is tenslotte ook het doel van de actie met de witte voetjes.

Bewegingsmelders
Opvallend was dat er veel lichten aansprongen. Bewegingsmelders deden dus goed hun werk. Feit is dat inbrekers niet graag in de schijnwerpers staan. Een andere tip is ook, maak het dieven niet te makkelijk. Zet dus fietsen altijd op slot, ook in de achtertuin of schuur.

De politie Noord-Holland zal het project met de witte voetjes de komende weken regelmatig herhalen. Meer tips? Kijk op https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Reacties