112

Brand in café Beverwijk aangestoken

Foto: Google maps

De brand in Grand Café Lara in Beverwijk in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juni, is aangestoken. Dat meldt de politie.

(bron: NH Nieuws)

Eigenaar Izet Sarka vertelt aan mediapartner NH dat bij onderzoek van de politie een flesje terpentine is gevonden.

Dinsdagochtend rond 04.30 uur ontstond brand in het café aan de Belgiëlaan in Beverwijk. Surveillerende agenten ontdekten de brand. Door snel ingrijpen van de brandweer sloeg de brand niet uit. Uit voorzorg werden dertien woningen ontruimd. Na anderhalf uur op straat te hebben gestaan, mochten de bewoners terug naar hun woning.

De bewoners wisten niet wat ze overkwam toen in het holst van de nacht op de deuren werd gebonkt. “Overal rook en sirenes”, zegt Demi Bruijn, één van de bewoners die hun huis moesten verlaten. “Het was wel even schrikken. Maar gelukkig is alles nu weer goed.”

Cafébaas Izet Sarka kreeg pas ‘s morgens rond half tien te horen van de brand. “Ik heb het café om 1.00 uur gesloten en ben naar huis gegaan. Wat daarna is gebeurd, dat onderzoekt de politie nu. Wel heb ik van ze gehoord dat er een flesje terpentine is gevonden. Ik weet het verder ook niet, we moeten het afwachten.”

Reacties