112

Verdachte opgepakt op verdenking van brandstichtingen Hema Beverwijk

Foto: Dennis Mantz - NH nieuws

De recherche heeft afgelopen maandag een 22-jarige inwoner van Zaandam aangehouden op verdenking van het tweemaal brand stichten in het filiaal van Hema in de Breestraat in Beverwijk.

Bij de Hema-vestiging ontstond op 13 mei jl tot tweemaal toe brand. Eerst werd de brandweer ’s morgens rond 07.30 uur gealarmeerd. Toen wist men de brand al binnen enkele minuten te doven.  Even voor 24.00 uur diezelfde dag was het opnieuw prijs. Toen had de brandweer tot rond 03.30 uur nodig om de brand te bedwingen.

Gelukkig raakte niemand bij de branden gewond. De politie, die meteen een onderzoek instelde, dacht aanvankelijk aan kortsluiting, omdat men al ruim een week bezig was met werkzaamheden aan de elektriciteit in het pand. Onderzoek lijkt nu toch te wijzen op brandstichting. Uit dit onderzoek is de 22-jarige Zaandammer als verdachte naar voren gekomen. Hij is afgelopen maandag door de politie aangehouden en verhoord.

De verdachte wordt morgen (donderdag 22 juni) voorgeleid bij de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek voort.

Reacties