112

Politie IJmond waarschuwt voor ‘travellers’.

Foto: Politie IJmond

De politie in de regio IJmond waarschuwt voor een groep Ierse personen die bekend staat als ‘travellers’.

Deze mensen bieden van deur tot deur, vaak op opdringerige tot zelfs agressieve manier, diensten aan, zoals het schoonmaken van dakgoten, tuinwerkzaamheden of het schilderen van buitenmuren. Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting.

De moeilijkheid met deze Ierse klusjesmannen is dat de politie in eerste instantie weinig tegen hen kan ondernemen. In principe zijn het de (goedgelovige) mensen die aan de deur mondeling afspraken met hen maken om werkzaamheden te laten verrichten. Werkzaamheden die weliswaar matig tot slecht worden uitgevoerd, maar die nog geen aanleiding vormen voor ingrijpen door de politie.

Dit wordt uiteraard anders wanneer er sprak is van intimidatie en afpersing. Hiervan is geregeld sprake en in die gevallen dient men te allen tijde de politie te bellen.

De politie adviseert niet in zee te gaan met deze ‘travellers’ die ongevraagd aan uw deur komen, maar werkzaamheden uit te laten voeren door personen of bedrijven die men kent. Maak verder altijd goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Reacties