112

Eenvoudig en anoniem verdachte situaties melden met App WaakSamen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sinds 1 oktober 2018 is de gemeente Beverwijk aangesloten bij de app WaakSamen. Deze app helpt inwoners om anoniem een melding te maken van verdachte situaties.

De meldingen komen rechtstreeks bij de politie en de gemeente binnen. Zij kunnen op deze manier direct handelen en zijn beter op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie in de verschillende buurten. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS.

Houd je ogen open
De gemeente Beverwijk wil dat het prettig wonen, werken en ondernemen is in Beverwijk. Daarom zetten we in op een schone, hele en veilige gemeente. De gemeente heeft haar inwoners hierbij nodig. Burgemeester Martijn Smit: “De reden om te starten met WaakSamen is om van inwoners meer informatie te krijgen over onveilige of verdachte situaties in onze wijken. De WaakSamen-app verzamelt veiligheidsmeldingen, zodat zowel de politie als gemeente sneller kan reageren. En de maandelijkse rapportages laten relevante veiligheidstrends zien. Met uiteindelijk ons doel: méér veiligheid in Beverwijk”.

Hoe werkt de app WaakSamen
Ziet u een verdachte situatie? Meld dit via de app. De app helpt u om snel, duidelijk en eenvoudig een melding te maken in een aantal stappen.

  1. Kies de categorie: persoon, groep, voertuig of omgeving;
  2. Op basis van de melding ontvangt u direct het juiste beladvies voor contact met de politie (0900-8844 of 112);
  3. Klik door de velden, vul feiten in en voeg eventueel een foto toe;
  4. Vul in waar en hoe laat het incident heeft plaatsgevonden;
  5. Verstuur de melding en deel deze met de buurtappgroep.

De melding is anoniem. Dit houdt in dat het niet mogelijk is voor de gemeente of de politie om een terugkoppeling te sturen naar de melder.

Aanvulling op Buurt-WhatsAppgroepen
De app WaakSamen is een aanvulling op de Buurt-WhatsAppgroepen die in veel wijken actief zijn. Deze groepen zijn heel effectief en dragen bij aan de veiligheid in de wijk, maar het is lastig om de informatie bij de juist instantie te krijgen. Met de app WaakSamen gaat dat makkelijker. Bijkomend voordeel: de melding die via WaakSamen wordt gemaakt kan ook via WhatsApp-groepen worden gedeeld.

Reacties