112

Automobilisten zetten levens hulpverleners op het spel op A22 bij Beverwijk

Foto: Politie

Volgens de politie zijn gisterenochtend de levens van meerdere hulpverleners op het spel gezet toen het rode kruis boven de weg door een groep automobilisten werd genegeerd.

Op de A22 waren maandagochtend rond 08.00 uur vijf auto’s op elkaar gebotst bij afslag Beverwijk. Uit veiligheidsoverwegingen besloot de politie een aantal rijstroken af te sluiten met een rood kruis op de borden boven de weg. Maar in plaats van te wachten, besloten negen bestuurders om op het laatste moment toch rechtdoor te rijden via Alkmaar en negeerden daarbij het rode kruis op twee rijbanen.

De politie heeft alle negen automobilisten op de bon geslingerd en binnenkort kunnen zij via het Centraal Justitieel Incasso Bureau een forse boete in hun brievenbus verwachten.

Veiligheid
“Rijkswaterstaat neemt met onder andere rijstrookafsluitingen en pijlwagens al maatregelen om wegwerkers, weginspecteurs en hulpverleners te beschermen tegen ongevallen. Het rode kruis is een belangrijke verkeersmaatregel om de weggebruiker tijdig aan te geven dat een rijbaan niet meer mag én kan worden gebruikt. Het negeren van een rood kruis kan levensgevaarlijk zijn”, aldus de politie op haar website.

Reacties