112

Politie zoekt getuigen overval op 83-jarige vrouw uit Beverwijk

Foto: Politie

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot beroving van de 83-jarige bewoonster van een pand aan de Heemskerkerweg in Beverwijk.

De vrouw zat donderdagavond omstreeks 20.40 uur in haar woonkamer televisie te kijken toen zij dacht dat zij de deurbel hoorde. Vervolgens keek zij uit het raam om te zien of er iemand voor de deur stond. Zij zag niemand maar constateerde wel dat haar tuinhekje nog openstond. Daarop besloot ze naar buiten te gaan om het hekje te sluiten.

Op het moment dat de vrouw de deur open deed kwamen er twee mannen van om de hoek van het huis en duwden haar terug in haar woning. Het slachtoffer verzette zich echter en wist weer naar buiten te komen. Daar stond een derde man. Toen de vrouw hard begon te schreeuwen, gingen de overvallers er hardlopend vandoor.

Bij de overval werd niets buitgemaakt. Het slachtoffer raakte niet gewond. Gealarmeerde buren hebben nog de buurt afgezocht naar de overvallers. Ook de politie stelde een onderzoek in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Getuigenoproep
De politie is nu op zoek naar getuigen of mensen die iets over de overval(lers) kunnen vertellen. Deze kunnen zich melden via tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op te.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Reacties