112

Open dag politiebureau Beverwijk op 13 april

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zaterdag 13 april organiseert de politie een open dag in het politiebureau aan de Laan der Nederlanden 102 in Beverwijk. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 15.00 uur.

Er is deze dag een hoop te zien in en om het bureau. Neem deze dag een kijkje, wijkagenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er zijn ook verschillende stands waarbij politiemensen uitleg geven over hun werk bij de politie. Kinderen kunnen ook knutselen en tekenen. Op de binnenplaats zijn verschillende politievoertuigen te bewonderen zoals een politiemotor en ME bus. Ook kun je een kijkje nemen in de cellen.

Om 11.30 en 13.30 uur staan er demonstraties op het programma. De Mobiele Eenheid (ME) en de Bewakingseenheid (BE) demonstreren onder andere een aanhouding. Gaaf om het politiewerk eens van dichtbij te kunnen zien en hierbij ook een uitleg te krijgen.

We laten ons werk graag zien
Frank Dijkhof is initiatiefnemer van de open dag in Beverwijk. “Het idee voor een open dag ontstond doordat er een groepje kinderen met een begeleider bij het bureau kwam met de vraag of ze een keer binnen mochten kijken om het politiewerk te zien. We hebben de kinderen het bureau laten zien en wat vertelt over ons werk, dit was een groot succes. We zijn trots op ons werk en willen dit graag laten zien.”

Kom jij ook?
Heb jij altijd al het politiewerk van dichtbij willen zien? Kom dan zaterdag 13 april naar het politiebureau in Beverwijk en bewonder de wereld van het politievak.

Reacties