112

Wijkertunnel urenlang afgesloten na kettingbotsing

Foto: Rijkswaterstaat

Na een kettingbotsing vanmiddag op de A9 in de Wijkertunnel en is de tunnel urenlang afgesloten geweest, met lange files op de A4, A5, A9 en A10 tot gevolg. Rond 18.30 uur was de tunnel in de richting van Alkmaar weer geopend voor verkeer.

(bron: NH Nieuws)

Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur. Zeker twaalf auto’s botsten op elkaar in de Wijkertunnel, waardoor vier inzittenden gewond raakten. Om die reden werd ook een trauma-arts met een helikopter ingevlogen. Hoe het met de gewonden gaat, is niet bekend.

Na het ongeluk werd de tunnel in beide richtingen afgesloten voor verkeer, met veel files op omliggende wegen tot gevolg. In de richting van Alkmaar werd het verkeer omgeleid via de A22 en de Velsertunnel, hetgeen ook aanzienlijke vertraging veroorzaakte tussen Haarlem en Beverwijk.

Aan het begin van de avondspits stond het op de A4, A5, A9 en A10 muurvast. Dat er vervolgens ook nog ongelukken waren op de A2 bij Holendrecht en op de A5 bij Hoofddorp, maakte het er niet beter op. Rijkswaterstaat adviseerde daarom ook waar mogelijk ‘de reis uit te stellen’.

Reacties