112

Negentien automobilisten raken rijbewijs kwijt wegens te hard rijden

Foto: Politie

Snelheidscontrole in Noord-Holland toont aan: op de A9 bij Akersloot wordt het meest te hard gereden. Alleen daar al 2360 bekeuringen in de afgelopen week.

De politie heeft in Noord-Holland de afgelopen week van ruim 92.000 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Van 31 maart tot en met 8 april werden ruim achtduizend automobilisten betrapt op het overschrijden van de snelheidslimiet.

Hoogste snelheid 183 km per uur
Negentien hardrijders die de snelheid met meer dan 50 km per uur overschreden, werden door een motorrijder uit het verkeer gehaald en aan de kant gezet. Zij moesten direct hun rijbewijs inleveren.  De hoogste gemeten snelheid bedroeg 183 km per uur en werd gemeten op de N205 in Zwaanshoek, waar een snelheidslimiet van 100 km geldt.

Controles op A8 en A9 en binnen bebouwde kom
De controles vonden plaats op diverse provinciale wegen, binnen de bebouwde kom en op de A8 en A9. De overtreders die meer dan 50 km teveel op de teller hadden staan, werden staande gehouden op de Willemsweg in Hoorn, op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard, de Kanaalweg in Den Helder, de Leimuiderweg in Nieuw Vennep, de N207, de Fokkerweg in de Oude Meer en de N194 (voorheen het Braken) in Avenhorn, de A200 in Halfweg en de A8 in Zaanstad.

De meeste hardrijders waren te vinden op  de A9 in Akersloot waar de radarauto 2.360 kentekens fotografeerde. Verder viel op dat van alle provinciale wegen op dat op de N201 in Rozenburg de meeste bestuurders te hard reden; hier werden in totaal 438 weggebruikers betrapt.

Reacties