112

Man aangehouden voor bedreiging postbezorger en het lossen van schoten

Foto: Wim Meijer Fotografie

De politie heeft woensdagavond een 34-jarige man uit Beverwijk aangehouden op verdenking van een gewapende poging een postbezorger te overvallen en het lossen van schoten.

(Bron: NH Nieuws / Politie)

De verdachte benaderde de postbezorger rond 15.45 uur in de buurt van Baanstraat. Hij bedreigde zijn slachtoffer met een vuurwapen, maar staakte de poging toen zijn plan om onduidelijke reden spaak leek te lopen.

Een zoekslag door de politie in de omgeving en een Burgernet-oproep met het verzoek naar de verdachte uit te kijken, leverden niets op.

Geschoten vanuit woning
Ongeveer anderhalf uur later kreeg de politie een melding over een man die vanuit een woning aan het Kennemerhof zou hebben geschoten. Ook zou hij iemand in het pand hebben bedreigd.

Opgeroepen agenten omsingelden het pand, waarna een van de agenten het gebouw inging en de verdachte benaderde. Hoewel de 34-jarige Beverwijker zich flink verzette, kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht, waar hij wordt verhoord.

Vuurwapen en patronen
In de woning van de verdachte zijn een vuurwapen en patronen aangetroffen. Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen.

Reacties