112

Inmiddels vier verdachten aangehouden na ontvoering; politie zoekt getuigen.

Foto: Politie

Gisteravond heeft de politie vier personen aangehouden na een ontvoering vanaf de Melis Stokelaan in Beverwijk waarbij een 37-jarige inwoner van Beverwijk ernstig gewond raakte.

Na rond 22.45 uur diverse meldingen te hebben ontvangen zag de politie de bestelbus met de verdachten rijden op de Beneluxlaan. Bij het zien van de politie ging de bestuurder van de bestelbus er met hoge snelheid vandoor via o.a. de Duitslandlaan in Heemskerk, de Tolweg en de Hoflaan. Hierop ontstond een achtervolging en op de Hoflaan werd de ontvoerde man, een 37-jarig inwoner van Beverwijk, uit de bestelbus gegooid. Een aantal politiemensen bekommerden zich om het slachtoffer en andere politie-eenheden zetten de achtervolging voort. Het slachtoffer bleek zwaargewond.

Op de Luxemburglaan stopte de bestelbus en probeerden de verdachten tevergeefs te ontkomen. Zij konden al snel worden aangehouden. De politie heeft in totaal vier verdachten aangehouden: mannen in de leeftijd van 25 t/m 41 jaar. Alle vier verdachten zijn ingesloten.

Goederen uit bestelbus gegooid
Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en de recherche heeft een onderzoek ingesteld. Tijdens de achtervolging in Beverwijk en Heemskerk werden meerdere goederen door de verdachten uit de bestelbus gegooid. De politie heeft meerdere locaties onderzocht, o.a. met politiehonden en de forensische opsporing. Meerdere goederen werden hierbij aangetroffen en voor onderzoek veiliggesteld.

Politie zoekt getuigen
De recherche zet het onderzoek voort en ook wordt onderzocht of er daadwerkelijk is geschoten. De politie vraagt iedereen die belangrijke informatie heeft over dit incident of iets gezien heeft en nog niet met de politie heeft gesproken, dit te melden via tel.nr. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel.nr.: 0800-7000.

Reacties