112

Beverwijkers gearresteerd voor Rolex-overval in Helmond

Foto: Politie

BEVERWIJK – Drie Beverwijkers zijn opgepakt voor een woningoverval in Helmond (Noord-Brabant) in februari van dit jaar. De arrestaties waren deze week. De recherche kwam de verdachten op het spoor nadat een gestolen Rolex-horloge werd aangeboden bij een oplettende juwelier.

(bron: NH Nieuws)

De gewapende overval gebeurde op 25 februari van dit jaar op een woning aan de Helmondse Dennehoutstraat, meldt de politie in een persbericht. De Beverwijkers zijn 24, 25 en 26 jaar oud.

De bewoners hadden het horloge op Marktplaats aangeboden voor enkele duizenden euro’s. Er was een afspraak gemaakt met een potentiële koper.  Rond 16.45 uur werd er op de deur geklopt. Een bekende van de bewoners was op dat moment met drie jonge kinderen in de woning aanwezig om de verkoop te regelen.

Eenmaal binnen bedreigden twee getinte mannen van begin twintig de vrouw met een pistool. De vrouw en de kinderen bleven geschrokken achter. Niemand raakte gewond.

Gestolen horloge terecht
Het gestolen horloge werd enige tijd later bij een juwelier in het land te koop aangeboden. Het uurwerk stond als gestolen gesignaleerd en de juwelier schakelde daarom de politie in.

Het horloge werd voor verder onderzoek in beslag genomen. Uiteindelijk kwam de recherche op het spoor van drie Beverwijkse verdachten. Twee van hen zijn dinsdag 12 november aangehouden in Beverwijk. De derde, de 25-jarige verdachte, meldde zich donderdag op het politiebureau in Eindhoven.

De 25-jarige verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee verdachten zijn vrijgelaten maar nog steeds verdacht in de zaak.

Reacties