112

Drie Beverwijkse boa’s mishandeld door foutparkeerder

Foto: Wim Meijer Fotografie

BEVERWIJK – Een foutparkeerder heeft gistermiddag in Beverwijk drie buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) mishandeld. De drie zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

In ieder geval één van hen is zo zwaar mishandeld dat hij voorlopig niet kan werken. In een reactie gisteravond tegen mediapartner NH Nieuws noemde burgemeester Martijn Smit het ‘schandalig’. Eerder plaatste hij een bericht over de mishandeling op zijn Facebook-pagina.

Twee boa’s spraken gistermiddag een automobilist aan op het feit dat hij z’n auto op het Stationsplein parkeerde. Daarop ‘ontplofte’ de automobilist, schreef Smit. Hij viel de twee boa’s aan en mishandelde hen, waarop er versterking werd opgeroepen. Ook de extra opgeroepen boa werd mishandeld. “Hij werd zo agressief dat drie van onze mensen in het ziekenhuis moeten worden behandeld voor hun verwondingen”, aldus de burgervader in zijn bericht.

‘Voorlopig niet aan het werk’
Smit weet niet exact welke verwondingen de drie boa’s bij de mishandeling hebben opgelopen.  Wel weet hij dat de zwaarstmishandelde boa oogletsel heeft en z’n arm in een mitella draagt. “Hij kan voorlopig niet aan het werk”, aldus Smit tegenover NH Nieuws. Hij noemt het door de verdachte gebruikte geweld buitenproportioneel en ontoelaatbaar.

De agressieve automobilist is aangehouden. De gemeente heeft aangifte tegen hem gedaan. Digitaal maakt Smit een ‘diepe buiging’ voor de boa’s, die er – zo benadrukt de burgervader – ‘alles aan doen om Beverwijk veiliger en leuker te maken’.

Reacties